Leuk dat we een shoot plannen! Met dit document probeer ik de wederzijdse verwachtingen goed af te stemmen, wel zo duidelijk :) In principe is alles wat in dit documentje staat bespreekbaar. Maar als er iets is, of je hebt vragen, kom ermee voordat we de shoot helemaal hebben gepland a.u.b. :)


Het resultaat

Het minimale eindresultaat van de shoot is 5 bewerkte foto's (kan meer worden, afhankelijk van de resultaten). Deze bewerkte foto’s worden als download aangeboden in een digitaal jpg formaat met een hoge resolutie. (ongeveer 4000px aan de lange zijde.)


De selectie

De selectie van de beelden doen we samen. Ik zet een grove selectie met alle technisch acceptabele foto’s online, en we proberen in overleg tot een mooie serie te komen, waar we beiden blij mee zijn. Mocht dit niet lukken, omdat onze smaken toch verschillend blijken, mag je als model 3 foto’s zelf uitzoeken. Ik zal dan zelf de selectie aanvullen naar eigen inzicht. Als er foto’s zijn die je per se niet online wilt tegenkomen, laat het me dan meteen weten. Het is je goed recht, maar ik weet het liever voordat ik tijd aan de nabewerking besteed.


Verwerkingstijd

Ik wil de foto’s altijd zo snel mogelijk afleveren. Dat betekent binnen 1 of 2 weken. Maar het zou kunnen dat er een commerciële klus tussendoor komt: die heeft dan altijd voorrang. Je krijgt sowieso binnen een week alvast een eerste resultaat, als je dit op prijs stelt.

Wat je wel en niet mag doen met de eindresultaten

Het team mag natuurlijk altijd alle foto’s plaatsen op je social media sites.

Gebruik voor endorsements van producten en commercieel gebruik mag alleen na overleg.

Het gebruik van de foto’s op betaalsites als OnlyFans, Patreon, Makani en ieder ander platform waar betaald wordt voor toegang, zijn alleen toegestaan met expliciete toestemming van de fotograaf en het model. Als je materiaal uit de shoot op een dergelijke commerciële site wilt gebruiken, bespreek het vooraf. 

Het hele team mag de foto’s niet ter publicatie aanbieden aan derden, tenzij expliciet overeengekomen met de fotograaf en het model. Dus niemand anders dan jijzelf mag de foto’s op welke manier dan ook gebruiken zonder toestemming van de fotograaf en het model.

Het is alleen de fotograaf toegestaan om de foto’s, op welke manier dan ook, te bewerken. Het vergroten of verkleinen van de foto, het toevoegen van kleurenfilters, het knippen van de foto’s, het samenvoegen van foto’s, het verwijderen van het watermerk, of iedere andere vorm van pixel-manipulatie, is niet toegestaan zonder toestemming van de fotograaf. Ook hierbij geldt: Er is veel mogelijk, maar overleg het vooraf. 


Credits

Ik verwacht naamsvermelding voor het hele team (dus ook evt. muah en/of stylist) als je de foto’s online publiceert op social media of elders. 

Op social media als Facebook en Instagram, word ik als  fotograaf bij voorkeur in zowel de foto als in het bijschrift gemeld en getagged (ivm met reposts die vaak één van de twee niet overnemen).

Vragen of opmerkingen? Laat het me weten :)


sander@sanderbaks.com

t: 06-46188558